...

miercuri, 21 ianuarie 2015

Tagliatelle cu ton si masline

Tagliatelle cu ton si masline 

Una dintre cele mai frecvente, rapide si populare retete de paste sunt cele cu ton. Putem folosi orice tip de paste dorim: tagliatelle, bucatini, fusilli, pappardelle, spaghetti, etc. Sosul este absolut delicios si va sfatuiesc sa-l incercati macar o data, cu orice tip de paste, pentru ca sigur o sa va placa.
Ingrediente 2 portii:
  • 300 gr tagliatelle sau orice alt tip de paste
  • 1 salota/1 ceapa mica
  • 10 masline negre
  • 4-5 fileuri ansoa in ulei
  • 200 gr ton in suc natural/ulei
  • 75-100 gr suc de rosii
  • patrunjel dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
Taiem salota sau ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri  si le calim in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute,
Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici bucatele cu ajutorul unei furculite apoi il aduagam peste mixul de masline si ceapa si-l calim 1-2 minute dupa care adaugam sucul de rosii amestecat cu un polonic din apa in care fierb pastele si patrunjel tocat fin dupa gust ( eu am pus cca 1/3 dintr-o legatura de patrunjel).
 Lasam sosul sa scada pe foc mic pentru cca 10 minute,
Scurgem pastele si le adaugam peste sos,
Le amestecam cu sosul pe foc mic pentru 1-2 minute,
Le servim imediat,
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu