Lasagna cu sos de carne
Durata : 1 ora Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 250 gr. foetaj pentru lasagna
- 300 gr. carne macinata
- 500 gr. suc de rosii
- 1 morcov
- o bucata mica de telina
- 4 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare
- o mozzarella de 300 gr.(taiata in cubulete mici)
- 300 gr. de sos bechamel ( se poate prepara si acasa)
- 150 gr. de parmezan
MOD DE PREPARARE :
Prepararea sosului : intr-o tigaie punem sucul de rosii, sare, ulei de masline , telina si morcovul lasam sa fiarba 5 min. , dupa care punem carnea macinata si acoperim tigaia pentru alte 5 min. Ajungem un pahar de apa si lasam sa fiarba pentru 15 min.
Intr-o tava punem o baza de putin suc de carne, si aranjam primul
strat de foetaj , peste punem un strat de suc de carne cu sosul
bechamel , cateva cubulete de mozzarella si putin parmezan, Repetati de
doua ori stratul de foetaj, suc de carne , sosul bechamel, mozzarella
si parmezanul. La sfarsit trebuie sa avem 3 straturi.INGREDIENTE :
- 250 gr. foetaj pentru lasagna
- 300 gr. carne macinata
- 500 gr. suc de rosii
- 1 morcov
- o bucata mica de telina
- 4 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare
- o mozzarella de 300 gr.(taiata in cubulete mici)
- 300 gr. de sos bechamel ( se poate prepara si acasa)
- 150 gr. de parmezan
MOD DE PREPARARE :
Prepararea sosului : intr-o tigaie punem sucul de rosii, sare, ulei de masline , telina si morcovul lasam sa fiarba 5 min. , dupa care punem carnea macinata si acoperim tigaia pentru alte 5 min. Ajungem un pahar de apa si lasam sa fiarba pentru 15 min.
Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180 de grade si bagam lasagna pentru 20 de min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu