Cod la cuptor
Durata : 45 min. Portii : 2 persoane
INGREDIENTE :
- 400 gr. fileuri de cod
- 400 gr. cartofi
- un smoc de patrunjel
- un catel de usturoi
- 40 gr. de pesmet
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
MOD DE PREPARARE :
Spalati fileurile de cod si taiati in jumatate in caz ca sunt prea mari.
Curatati cartofii si taiati in felii cu ajutorul unui feliator de legume. Tocati frunzele de patrunjel, catelul de usturoi si amestecatile cu pesmetul intr-un catsron. Acum ungeti o tigaie cu ulei si puneti primul strat de cartofi, sarati si condimentati cu pesmetul aromatizat dupa care mai adaugati un strat de cartofi si un fir de ulei. Bagati in cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 min , dupa care scoateti tigaia si puneti peste cartofi fileurile de cod. Condimentati cu piper si pesmetul aromatizat.
Se mai lasa la cuptor inca 15 min. la o temperatura de 200 de grade.
Pofta buna!
INGREDIENTE :
- 400 gr. fileuri de cod
- 400 gr. cartofi
- un smoc de patrunjel
- un catel de usturoi
- 40 gr. de pesmet
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
MOD DE PREPARARE :
Spalati fileurile de cod si taiati in jumatate in caz ca sunt prea mari.
Curatati cartofii si taiati in felii cu ajutorul unui feliator de legume. Tocati frunzele de patrunjel, catelul de usturoi si amestecatile cu pesmetul intr-un catsron. Acum ungeti o tigaie cu ulei si puneti primul strat de cartofi, sarati si condimentati cu pesmetul aromatizat dupa care mai adaugati un strat de cartofi si un fir de ulei. Bagati in cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 min , dupa care scoateti tigaia si puneti peste cartofi fileurile de cod. Condimentati cu piper si pesmetul aromatizat.
Se mai lasa la cuptor inca 15 min. la o temperatura de 200 de grade.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu