Crochete de cartofi
urata : 45 min. Cantitate : 30 crochete
INGREDIENTE :
INGREDIENTE :
- 2 galbenusuri de oua
- 1/2 lingurita de nucsoara
- piper
- sare
- 100 gr. parmezan ras
- 2 oua intregi
- pesmet
- ulei
MOD DE PREPARARE :
Se spala cartofi si se pun cu tot cu piele la fiert in apa sarata.
Dupa fierbere, se curata de piele si intr-un bol se piseaza pana ajunge piure, se adauga sare , piper , nucsoara , cele 2 galbenusuri si parmezan amestecand pana devine o compozitie moale si uscata.
Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza un cilindru pe care se tavaleste prin cele 2 oua batute si apoi prin pesmet.
Pregatiti astfel crochetele pana la epuizarea compozitiei.
Incingeti uleiul la 180 de grade si prajiti cate 2-3 crochete la rand. Cand crochetele sau prajit bine pe toata suprafata se scot pe un servetel sa se scurga uleiul in surplus.
Se consuma calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu